Wat is nou een Lace Wig?

Een lace wig is een ' haarwerk ' of ' pruik ' die, wanneer goed gemaakt, niet van echt haar te onderscheiden is.

De haren worden een voor een in een huidkleurig netje geknoopt, dit netje noemen we lace, vandaar de naam lace wig.

Er zijn verschillende soorten lace wigs; closure wig, 13x4 frontal wig, 13x6 frontal wig, 360 lace wig en de full lace wig.Een closure wig heeft een lace oppervlakte van 4x4 inch of 5x5 inch, wat genoeg is voor een natuurlijk uitziende scheiding.

De rest van de wig bestaat uit weave banen waardoor je beperkt bent in wat je met het haar kan doen. Als je een makkelijk te dragen wig zoekt waarbij je het haar alleen los wil dragen, is een closure wig perfect voor jou.
Een 13x4 frontal wig heeft lace rond je gehele gezichtscontour en een diepte van 4 inch waardoor je het haar niet alleen in een natuurlijke midden- en zijscheiding kan dragen, maar ook volledig uit je gezicht. Doordat de lace geheel rond je gezichtscontour loopt heb je een natuurlijke haarlijn en hoef je niet bang te zijn, wanneer de wind in je gezicht waait, dat mensen kunnen zien dat jij een wig draagt.

De rest van de wig bestaat uit weave banen waardoor je als nog rekening moet houden met dat je deze wig voornamelijk alleen naar beneden kan dragen.
Een 13x6 frontal wig heeft ook lace geheel rond je hele gezichtscontour, maar een diepte van 6 inch waardoor je een diepere natuurlijke scheiding kan maken en je wig er nog echter uit zal zien.

De rest van wig bestaat uit weave banen en ook deze wig kan voornamelijk alleen naar beneden gedragen worden.Een 360 lace wig heeft lace rondom je gehele haarcontouren, om je gezicht, achter je oren, maar ook in je nek. De kruin bestaat uit weave banen.

Je hebt 6 inch lace geheel rondom je hoofd, waardoor je niet alleen natuurlijke scheidingen kan trekken, maar het haar in een staart of knot kan dragen.Een full lace wig is geheel geknoopt en is hierdoor dan ook het meest natuurlijke haarwerk onder de lace wigs. Je kan alles met het haar doen; los, opsteken, scheidingen en invlechten.

Ben je op zoek naar een haarwerk waar je alles mee kan doen zoals je met je eigen zou kunnen, dan is een full lace ideaal voor jou.De lace die gebruikt wordt is verkrijgbaar in verschillende tinten om ervoor te zorgen dat het met alle huidskleuren overeen komt. Je hebt transparant, beide, licht bruin, bruin en donker bruine lace. Wanneer je een Instant Styling Lace Wig laat maken zal er gevraagd worden om een foto van je eigen haarlijn/voorhoofd, de reden hiervan is dan ook om ervoor te zorgen dat jou lace wig overeenkomt met de tint van jou huid.

De een heeft natuurlijk meer haar dan de ander en ook dit is aan te passen in de lace wigs. We noemen de hoeveelheid haar in een wig; density en deze wordt aangegeven in procenten.

- 130% density is normaal

- 150% density is vol

-180% density is echt een volle bos haar met volume

- 200% density mega vol

Niet elk hoofd heeft dezelfde maat. Instant Styling Lace Wigs komen in 3 maten; small, medium en large, tijdens het bestellen zal er gevraagd worden om je hoofd op te meten zodat je de juiste maat wig krijgt.

Het is mogelijk om te kiezen voor verschillende haarstucturen;

- silky straight

- body wave

- water wave

- deep wave

- curly

- kinky curl

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend advies? Stuur dan even een berichtje.


375 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven